site logo

Комбинирана машина за лупење и сечење на фурнир без вретено BXQ1827/5B

Комбинирана машина за лупење и клипинг на фурнир

Модел: BXQ1827/5B

Дијаметар на лупење: ø40~480 mm

Брзина на лупење: 50 m/min


Според различните барања на клиентите за дијаметарот на дневникот, должината на трупецот, дебелината на фурнирот, буџетот, ние обезбедуваме приспособен проект и ви ги препорачуваме соодветните машини за вас.

BXQ(J)1827/5B е комбинирана машина за лупење и сечење која се користи за лупење еукалиптус, топола, брзорастечки дрвја и јадро од трупци излупени со вретено струг. Макс. ротациониот дијаметар на сечење е Φ480mm. Оваа машина се однесува само на кората што е отстранета од трупецот од струг за лупење на вретеното или за лупење. Со поставување на електричниот систем, тој може да ја прицврсти ширината на фурнирот подолг од 670 mm и да го транспортира фурнирот преку опремениот транспортер за фурнир. Комбинирано лупење, сечење и пренесување во една машина за подобрување на ефикасноста на производството и заштеда на трошоците.

модел BXQ (J) 1827/5B BXQ (J) 1813/5B
Макс.должина на ротирачко сечење mm 2600 1350
Макс.ротационен дијаметар на сечење mm Ø480 Ø480
Дијаметар на јадрото на конечниот дневник mm Ø40 Ø40
Брзина на лупење m / min 50 50
Дебелина на фурнир mm 0.8 3 ~ 0.8 3 ~
Напојување на моќноста на серво моторот kw 11 7.5
Моќност на моторот за напојување со еден валјак kw 2 × 7.5 = 15 2 × 5.5 = 11
Моќност на моторот за напојување со двоен валјак kw 2 × 7.5 = 15 2 × 5.5 = 11
Вкупна моќност kw 46.2 34.7
Вкупна големина mm 5100x2275x1940 3850x2275x1940
Тежина kg 11200 9700

YouTube видео